Tumorile cerebrale, tratamente si simptome, factorii de risc des intalniti

Cancerul este o afectiune nemiloasa, care ataca organele de care avem cea mai mare nevoie. Creierul nu scapa nici el de atacurile celulelor tumorale, asa ca la nivelul sau ajungem sa avem tumori cerebrale. Tumorile cerebrale apar in tesutul cerebral, dar si la terminatii nervoase, membrane cerebrale, oase ale craniului. Putem avea tumori cerebrale care s-au extins si de la alte organe spre creier, de exemplu de la plamani. Formarea tumorilor este foarte simpla, ele apar din celule din creier, incep sa aiba anomalii si nu mai mor cand trebuie sau nu sunt necesare. Prin acumularea periodica se formeaza grupuri, care determina aparitia unei tumori. Tipologia tumorilor cerebrale este destul de variata, avem tumori primare, benigne, maligne, secundare, care se extind de la organe afectate deja.

Aparitia lor este favorizata de sex, avem mai multi barbati afectati de tumorile cerebrale, de rasa umana, albii sunt cei care au tumorile cerebrale, de varsta, peste 70 de ani su sub 10 ani sunt perioadele in care s-ar putea sa apara tumorile cerebrale. De asemenea, daca avem rude care au avut tumori la nivelul creierului sau avem predispozitie genetica prin mutatii survenite la nivelul ADN-ului riscul de formatiuni tumorale la nivel cerebral creste exponential.

Stim ca s-ar putea sa avem o tumoare cerebrala atunci cand aem dureri mari de cap noaptea fara motiv, cand avem stari de rau puternice, insotite de greata si vomitat, de vedere incetosata, cand apar crize de epilepsie si nu mai putem sa ne tinem bine echilibrul. Imposibilitatea de a tine minte detalii pe termen scurt fara o cauza anume, defectele de personalitate, dar si defectele de vorbire aparute din senin sunt semne care ar putea fi legate tumorile cerebrale.

Tratamentul pentru tumorile celebrale e clasic, chirurgical, radioterapie si chimioterapie. De regula aceste optiuni de tratamente sunt combinate pentru rezultate cat mai bune pe termen lung.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *