Pesimistii au o viata mai lunga si mai trista

E foarte normal de spus ca atunci cand esti un om pesimist – viata ti se pare mult mai lunga si desigur ca totul in jur te deranjeaza, si ti se pare mai lunga pentru simplul motiv ca ori de cate ori incerci sa faci ceva ai toata imaginea neintamplarii in fata si a faptului ca totul va merge prost incat vei trai dublu. Asta ca o paranteza fiind spusa, dar sa vedem de ce pesimistii au viata mai trista si de ce – au de cele mai multe ori ghinion, in tot ceea ce fac si niciodata nu vor ajunge oameni importanti:

Pesimismul te tine pe loc – ne spune un studiu care relateaza ca: <<In general, pesimistul se gandeste la viitor in tonuri de negru sau – in cel mai bun caz – un gri inchis. Indiferent ce ar face, ganduri negative ii vin iar si iar in minte. Mai mult decat atat, pesimistul isi plange de mila. In loc sa gaseasca o modalitate prin care sa treaca peste diverse situatii, sa rezolve probleme, el se plange – uneori chiar inainte de a se apuca de treaba – ca n-are noroc, ca lui nu-i iese nimic, ca n-are sens sa se agite pentru ca, oricum, mai mult ca sigur, n-o sa rezolve. Aceasta atatudine negativista nu face altceva decat sa limiteze orizonturile, sa blocheze respectiva persoana astfel incat aceasta sa treaca de multe ori pe langa solutie fara ca macar s-o observe, fiind prea ocupat sa se gandeasca la relele ce vor urma sau sa-si planga de mila. Cu alte cuvinte, pesimismul te tine pe loc, te opreste din evolutie, nu-ti da voie sa te dezvolti (atat ca om, cat si in cariera)>>

Pesimismul este un magnet pentru lucrurile negative – acelasi studiu aparut pe sfatulparintilor.ro ne relateaza ca: <<Este foarte greu ca un pesimist sa se vindece, dar nu imposibil. Practic un pesimist este dependent de gandurile negre. Mai mult, creierul este invatat sa aduca la suprafata rationamente negative, sa anticipeze evenimente negative care pana la urma se vor si petrece. Incet-incet te vei transforma intr-un magnet de lucruri negative, de problemele care (pentru pesimist, evident) n-au nici o rezolvare. Si, pe cale de consecinta, reapare sentimentul de frustare, de plangere de mila: „De ce NUMAI mie mi se intampla aceste lucruri?”. Raspunsul este simplu: Pentru ca le-ai chemat! Cunoastem cu totii vorba romanului „De ce ti-e frica nu scapi!”. Iar acest cerc vicios se adanceste: experientele negative aduc cu ele alte ganduri negative, care atrag, la randul lor, alte experiente negative>>

Si intr-un final – cegandesti aia ti se intampla sau cum spune si o vorba romaneasca “de ce ti-e frica – de aia nu scapi” pentru ca in cele din urma cu cat te vei feri mai mult de un lucru cu atat mai mult risti ca acel lucru sa dea peste tine.

Oamenii pesimisti nu numai ca au in general o viata mai trista insa din pacate pentru cei din jur, prezenta acestora ataca si viata altora deoarece de cele mai multe ori ii influentam pe cei din jurul nostru – astfel incat reusim sa ii deranjam la maxim. Iar daca v-ati gandit vreo clipa de ce va merge prostr la locul de munca sau de ce au americanii atat de mult succes – luati in calcul un singur aspect si anume: optimisul si fericirea lipite bine de realitate, reprezinta cele mai mari chei catre reusita in viata noastra de zi cu zi. Nimeni nu vrea sa fie inconjurat de oameni care in loc de zambete impart numai riduri si ganduri negre, fiecare om ar vrea sa aiba alaturi pe cineva care sa ii arate calea catre succes cu incurajari si nu sa ii puna de fiecare data blocaje si foarte multe piedici. De cele mai multe ori se pare ca oricat de mult curaj ai avea sa faci ceva si oricat de multe dorinte ti-ai propune catre indeplinire, atunci cand ai un pesimist langa tine lucrurile nu vor avea niciodata un rezultat bun la final.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *