De ce trebuie sa inlocuim uleiul de la cutia dsg?

Cutia de viteze este un element important al mecanismului oricarei masini. Ea reprezinta un ansamblu de roti dintate care permite transformarea fortei si transmiterea miscarii de rotatie la diferite agregate sau vehicule. Cutiile de viteze transmit puterea de la motor la roti, intr-un mod controlat, printr-o schimbare a rapoartelor de transmisie cu ajutorul schimbatorului de viteze.

Pentru ca exista in permanenta o frecare la nivelul componentelor acestora cutiile de viteze au nevoie de ulei cutie dsg, daca sunt automate, pentru a putea functiona in parametri optimi de fiecare data cand ne deplasam cu autovehiculul personal. Inlocuirea uleiului de la cutia de viteze este obligatorie daca a avut loc contaminarea cu pilitura de fier, daca sunt aschii sarite de pe pinioane. De asemenea inlocuim uleiul si in functie de utilizarea masinii, daca e intensa se inlocuieste mai des, daca e normala, ceva mai rar. Daca transmisia este automata vom inlocui uleiul uzat cu ulei cutie dsg de calitate mult mai des, in fisa tehnica a masinii sunt toate informatiile necesare pentru a sti de fiecare data cand trebuie sa schimbi uleiul de la cutia de viteze. Verificarea uleiului e simpla, se poate observa culoarea, daca e maroniu inchis trebuie schimbat imediat, la un schimb nu e nevoie de mai mult de 2.5 litri de ulei, fiind important sa aruncam uleiul uzat din compartimentul special de la cutia de viteze.

Cu uleiurile de calitate pentru cutia de viteze este protejat sistemul de transmisie, se schimba treptele de viteza usor si foarte rapid indiferent de temperaturile de afara. Daca sunt inlocuite la timp si uleiul, si filtrele DSG reduc costurile cu reparatia cutiei DSG, performantele masinii sunt imbunatatit, garantia este pastrata pentru orice reparatii la piesele ce au legatura cu o cutie de viteze DSG. Pentru mai multa siguranta la inlocuirea uleiului este bine sa mergeti si intr-un service si sa discutati cu un mecanic cu experienta pentru a avea o masina functionala si usor de intretinut.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *