Cum sa iti aplici fondul de ten?

Un fond de ten bine aplicat reprezinta baza unui make-up de succes. Insa nu exista o singura reteta ideala pentru aplicarea fondului de ten.

Cu o pensula, cu un beauty blender sau pur si simplu cu ajutorul degetelor… exista diferite metode pentru a aplica fondul de ten, insa si diferite tehnici: apasare usoara (tapotare), intindere, sau gesturi circulare. Astfel, vom incerca in cele ce urmeaza sa trecem in revista cateva dintre cele mai populare metode de aplicare a unui fond de ten.

Una dintre cele mai populare modalitati de aplicare a fondului de ten este aceea care utilizeaza o pensula. Produsul se aplica din centrul fetei, mai exact din varful nasului, intinzandu-l apoi catre tample si extremitatile fetei. Atat pentru makeup artisti, cat si pentru pasionatele de machiaj pensulele raman varianta cea mai buna de aplicare a produselor de makeup, ele conferind produsului o aplicare armonioasa si unitara.

O alta modalitate foarte populara este aplicarea catorva picaturi de fond de ten pe ansamblul fetei, si apoi intinderea produsului utilizand miscari circulare, tot cu pensula. Expertii in machiaj ne reamintesc mereu sa nu uitam de zona gatului si de urechi, mai ales daca optam pentru o coafura cu parul prins. Daca fondul de ten are o culoare perfect adaptata culorii naturale a tenului, nu este obligatoriu sa intinzi produsul si pe gat sau pe urechi.

Foarte multe dintre vlogeritele de makeup care propun astazi variante de makeup dau ca perfecta varianta aplicarii fondului de ten cu ajutorul beauty blender-ului, un burete de forma ovala. Modalitatea este simpla si presupune aplicarea catorva picaturi de fond de ten pe fata (frunte, nas, obraji si barbie) pe care le vei intinde apoi pe fata tapotand cu ajutorul unui beauty blender. Acest burete se poate folosi, de asemenea, si pentru finalizarea aplicarii fondului de ten facuta in prealabil cu ajutorul unei pensule. Beauty blenderul poate da fetei un aspect perfect finisat, asa cum nu o poate face nicio alta metoda de aplicare a fondului de ten.

Fondul de ten poate fi aplicat si cu degetele, cu atingeri usoare, tot dinspre centrul fetei catre exterior, trecand cu mainile de cate ori consideri necesar, astfel incat produsul sa fie intins cat mai armonios. In general, pentru cele mai multe dintre femei este suficienta aplicarea unui strat subtire, insa daca exista zone cu imperfectiuni este preferabil sa utilizezi si un corector.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *