Cum eviti deteriorarea anvelopelor?

anvelope-iarnaFara indoiala, anvelopele sunt unul dintre cele mai importante componente ale automobilului, de aceea, nu trebuiesc neglijate, ci, dimpotriva, merita o atentie deosebita, deoarece ele iti asigura siguranta in circulatie. Desigur, exista mai multe tipuri de anvelope si daca le-ai ales pe cele potrivite pentru automobilul tau si sunt calitative, atunci iti vor servi un timp indelungat. Pe langa asta, exista o serie de reguli pentru a intretine anvelope si daca le respecti, vei avea cu mult mai putine batai de cap.

In primul rand, trebuie sa intelegi un lucru foarte simplu: totul se uzeaza, nu este o exceptie pentru anvelope, din contra, daca circuli foarte des, pe drumuri dificile, astfel incat sunt exploatate la maxim cauciucurile tale, este evident ca procesul de uzare va fi mult mai rapid. Daca, insa, cunosti cum sa intretii anvelopele, cum sa modifici nivelul presiunii in functie de greutatea automobilului, atunci ele vor ramane nedeteriorate mult mai mult timp.

Prima regula este sa conduci cu precacutie, in special, pe drumurile accidentate. Daca vrei sa ai anvelope nedeteriorate cat mai multi ani, atunci trebuie sa eviti drumurile accidentate, deoarece ele iti distrug la propriu cauciucurile. Aceeasi regula este valabila si pentru depasirea obstacolelor – sa te deplasezi cu o viteza cat mai mica, astfel incat sa treci lin peste ele. O viteza mai mare ar putea sa aiba consecinte drastice asupra anvelopelor.

Pe langa asta, este foarte important nivelul presiunii din anvelope. Acesta trebuie modificat in functie de greautatea automobilului. Daca in masina ta sunt mai multi pasageri sau daca ai de transportat obiecte mai grele, atunci nivelul presiunii trebuie modificat, el nu poate ramane acelasi ca atunci cand esti doar tu, soferul, in automobil.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *