Caria dentara la copii. Cum apare, cum se trateaza si unde mergem cu micutul?

Una dintre problemele stomatologice cele mai intalnite la copii este caria dentara. Cariile se formeaza foarte repede, au nevoie doar de bacterii, de zahar, carbohidrati si de timp pentru a „sapa” in dinte. In afara de aceste conditii cariile apar si daca micutul nu are o igiena orala corecta, daca nu se spala pe dinti regulat, daca nu foloseste o pasta adecvata, daca mananca prea multe lucruri tari care ii distrug smaltul. Cariile netratate pot duce la dureri, la imposibilitatea concentrarii, la nopti nedormite, la o hranire defectuoasa.

Cariile se pot instala atat la dintii de lapte, cat si la cei definitivi, nu e o varsta la care apar, e bine totusi sa mergem cu micutul pacient la dentist cand apar primii dinti de lapte, cam la un anisor. O vizita la o clinica stomatologica Bucuresti poate rezolva orice cariuta nesuferita, interventia e simpla, se poate face sub o anestezie usoara, pentru un minim disconfort. In timpul interventiei se curata zona afectata de carie, se asigura o igienizare corespunzatoare si se aplica material special pentru umplerea gaurii rezultate. Un stomatolog bun detecteaza si cariile ascunse, le trateaza rapid, evitand astfel dureri insuportabile si un stres inutil pe viitor. Este bine de stiut ca o dantura fara carii inseamna o dantura sanatoasa si o dezvoltare optima a dintilor, de aceea e bine sa mergeti la stomatologie copii cat mai des, pentru controale de rutina, pentru prevenirea aparitiei cariilor.

Tot intr-o clinica stomatologica zambetdent Bucuresti care are sectie de stomatologie pentru copii zambetdent puteti rezolva alt tip de carie, mai speciala, caria de biberon. Da, exista asa ceva si apare pentru ca sunt mereu zaharuri din lapte si din suc, din formule diverse. Si ea se trateaza simplu si parintii pot primi si recomandari pretioase pentru a nu mai ajunge la astfel de probleme care il pot agita pe bebe.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *